• https://www.facebook.com/susehrihaber.net
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905423236482
  • https://www.twitter.com/susehrihaber1
  • https://www.instagram.com/susehrihaber
  • https://www.youtube.com/susehripolatderesi

SUŞEHRİ HABER- Doğru ve objektif haber -                                 

                  Oysa insan gitiği her yerde kendinden bir parça arar,bulursa sıla olur,bulmazsa gurbet...

Bayrak                                                                                                                                                                           

Ana Menü
Site Haritası
Youtube Sayfamız

 

Suşehrine yapılması planlanan ve hayata geçirilmeyen Serpinti ve karacaören sulama göletleri makus kaderini yenemedi.

Sözler verildi yerlerin keşfi yapıldı,planlar yapıldı ne hikmetse hayata geçirilmedi.Göçün durması ve geri dönüşlerin olması için yapılması zaruri bir porojeydi bunlar.Makus talihimizi yenmek için için bir fırsattı.Ama gizli bir el veya hasetcilik buraların kalkınmasını istemiyordu.Ve yapılmadı.

Bugünlerde sivasımız güzel ilçelerinden gürüne bir gölet yapılacağı ödeneğinin çıktıtığını basından takip ettik.Hayırlı ve uğurlu olsun.biz ne isek Güründe odur.Onlarında kalkınmada öncelikli hakkı vardır.Fakat bizler istiyoruz ki yurdumuzun her yerine gölet gerekli ise hepsinede yapılsın.Çeşitli oyunlar ile ile insanların hayalleri yıkılmasın,Seçim zamanlarında gelip derdimizi soralara bizde derdimizi yine söyleriz.Bundan asla üşenmeyiz.Bölge milletvekillerimizden ve bürokratlarımızdan istirham ediyoruz..Biz varsak sizde varsınız.Milletin sesine kulak veriniz.Gerekli girişimleri yapınız veya takipcisi olunuz.

Basında ve sosyal medyada duyarlı vatandaşlarımız  beklediğimiz gölet haberi başka ilçeye çıkınca haklı olarak soruyorlar.Bize sıra ne zaman gelecek diye.

Bizlerde kamuoyu oluşturmak ve suşehrinin her yeine hizmetin gitmesi için sesimizi duyurmak için sizlerin yanınızdayız.Daha güzel yaşanabilir bir suşehri için hep birlikte.....

 

UNUTULAN VE ESKİYEN GÖLET HABERLERİMİZ.

SULAMA GÖLETİMİZ UNUTULMASIN ..!

Büyük bir heyecan yaratmıştı bölge insanında sulama göleti yapma projesi.Belkide köylerinin makus  talihini yenme fırsatı doğmuştu.Polatderesi köylüleri projeyi sahiplendiler.Kararlıydılar,geri kalmışlığın makus kaderini değiştirmek istiyorlardı.Ankaradan , Sivastan geldiler  ön çalışmalar başladı ha yapıldı ha yapılacak dendi.Şenliklerde sözler verildi,vatandaşın isteği bizim isteğimiz denildi.

İnsanımız; hayatını  tersyüz eden  büyük şehirlere göç etme algısını  tersine çevirmenin hesabını yapmak istiyordu.Tersine bir göç istiyordu doğduğu ve büyüdüğü topraklara vefa  borcunu ödemek istiyordu.Tarlasında ve bahçesinde kendine yeten bir şeyler ile meşgul olup üretken olmak istiyordu. Hayalinde bölgenin kaderini değiştirecek ekolojik  bir ürün yetiştirmek isteyen  ve bu işe  kafa yoran Çoban Yücelin de canı gönülden istediği bir projeydi.

Gölet projesine desteklerini istediğimiz eski milletvekilimiz Ali Turan

2010 yılı polatderesi şenliklerinde Suşehri Dernek Başkanı Celal Deniz'in yaptığı konuşma sırasında, Karacaören köyünden Yüksel Yılmaz amcamız, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun ve Eski Tarım Bakanlarından Hüsnü Yusuf Gökalp'in bulunduğu Protokol çadırına doğru ellerini açarak, köylerine bir gölet yapılmadığı takdirde köylerin tamamen boşalacağını söylemişti.Ama nafile genç nüfus büyük kentlere göçe devam ediyordu.

 

Göletin yapılmasını en çok dile getiren Yüksel Yılmaz amcamız.

Gölet ile ulusal ve yerel basında çıkan haberler :

Tarih:23.10.2010

Suşehri Polat Deresi'ne sulama göleti yapılması planlanıyor

SİVAS (İHA)- Sivas'ın Suşehri ilçesinde, 'Polat Deresi Köyleri' olarak bilinen havzada sulama yapılabilmesi için ilçenin Karacaören Köyü Yaylası'nda bir sulama göleti yapılması planlanıyor. Bu amaçla, gölet yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunan heyette; AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, DSİ 19. Şube Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, DSİ 19. Şube Bölge Müdür Yardımcısı Durmuş Duran, Jeo Teknik Şube Müdürü Yılmaz Özcan, Etüt Plan Şube Müdürü İsmail Gez, Suşehri Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ahmet Öğredici, SYDV Suşehri Şube Müdürü Tevfik Coşkun ve Çataloluk Beldesi Belediye Başkanı Ercan Güleç yer aldı.İlçeye 37 km mesafede ve İmranlı ilçesi ile sınır durumdaki Karacaören, Yoncalı, Kemallı, Taklak, Polat ve Kavşut köylerini içerisine alan havzaya verilen ad olan 'Polat Deresi'nde ORKÖY projesi kapsamında da bir çalışma başlatılmıştı. Konu hakkında bir açıklama yapan Kaymakam Yusuf Özdemir, Suşehri için büyük önem arz eden Polat Deresi köylerinin arazi sulamasının daha rahat sağlanabilmesi için başlatmış oldukları çalışmalar doğrultusunda,'Polat Deresi Havzası' üzerinde bir gölet alanı oluşturulması hedefi doğrultusunda çalışırken, ORKÖY Genel Müdürlüğü tarafından yine Polat Deresi Ekolojik Tarım Havza Projesi'nin de hayata geçirilmesi için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Gölet yeri için Suşehri Kaymakamı ve gelen ekip arazide keşif yapıyor.

Kaymakam Özdemir, şöyle dedi: "2 projemizin birbirine bağlantı olması bizleri çok mutlu etti. Çünkü ORKÖY projesi kapsamında Polat Deresi köylerinde uygulanacak ekolojik tarım projesi için su gerekli idi, bu konuda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hazırlanan 'Polat Deresi Su Havzası Projesi' çalışmalara başlamış olup, projenin gölet alanının Karacaöğren Köyü Yaylası'nın üst kısmında uygulanması konusu görüşüldü. Projeler, Ankara'da ORKÖY Genel Müdürlüğü'ne iletildi. Sulu tarım ve ekolojik tarımın Suşehri'ne ve Polat Deresi köylerine büyük katkı sağlayacağı bu projeler bizim için çok önemli, bu doğrultuda Milletvekilimiz Selami Uzun'un projeler üzerinde özellikle ilgilenmesi ve katkı sağlamasından dolayı ayrıca, Devlet Su İşleri Sivas Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz ve ekibinin projeler üzerinde gayretli çalışmaları bizleri mutlu etmiştir, kendilerine teşekkür ediyoruz. Su hayat demektir, yeni yapılacak gölet alanıyla birlikte Polat Deresi köylerindeki çiftçilerimiz inşallah suya doyacaklar."

Polat deresinde beş köyün faydalanacağı sulama göleti projesi onlara umut olmuştu,çare olmuştu .Halk için hizmet hak için hizmettir diyen yetkililer ve siyasiler  bu insanların sesine kulak vermelidir.Bölgenin refahı ve kalkınması ve göçlerin durması için bu projelere destek olunmalıdır.Aradan yaklaşık on yıl geçti,yıllar biribirini kovalıyor artık umutlar tükeniyor.Bizler bu projelerin hayata geçirilmesinin müjdesini sabısızlıkla bekliyoruz.

Sulama  göletimizi  istiyor, köylerimizin kaderi değişsin istiyoruz.
Celalettin Keskin


 



331 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
WELLCOME

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam5
Toplam Ziyaret47627
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404
Hava Durumu
Reklam

Reklam