• https://www.facebook.com/susehrihaber.net
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905423236482
  • https://www.twitter.com/susehrihaber1
  • https://www.instagram.com/susehrihaber
  • https://www.youtube.com/susehripolatderesi

SUŞEHRİ HABER- Doğru ve objektif haber -                                 

                  Oysa insan gitiği her yerde kendinden bir parça arar,bulursa sıla olur,bulmazsa gurbet...

Bayrak                                                                                                                                                                           

Ana Menü
Site Haritası
Youtube Sayfamız

 

Cumhurbaşkanlığı Valİler Atama Kararnamesi yayımlandı.Salih Ayhan şanlıurfa valiliğine,Niğde valisi YılmaZ Şimşek sivas valiliğine atandı.Salih valimize yaptığı hizmetler için teşekkür ediyor,yeni valimize hoş geldin diyoruz.

SALİH AYHAN KİMDİR
 
 
1976 Bayburt doğumlu olan Salih AYHAN, ilk ve orta öğrenimini memleketinde, yükseköğrenimini Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü´nde 2000 yılında, yüksek lisansını ise Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü´nde tamamladı.
Salih AYHAN mesleki hayatına, 2004 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Londra´da dokuz ay dil eğitimi alan AYHAN, ayrıca TODAİE´de Kamu Diplomasisi Kursu´na katıldı. Ordu-Çatalpınar, Samsun-Yakakent, Kastamonu-Azdavay, Sivas-Altınyayla, Şarkışla (Kaymakam vekilliği), Divriği ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.
Sivas Vali Yardımcılığı görevinde de bulunan Salih AYHAN, 2012-2016 yılları arasında Sivas İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevini yürüttü.
AYHAN, İçişleri Bakanlığı tarafından 28.12.2013 - 14.02.2014 tarihleri arasında 45 gün süreyle yerel yönetim bilgilerini artırmak ve uygulamaları yerinde görmek üzere Avustralya´da düzenlenen Kısa Dönem Eğitim Programı´na katılmıştır.
Çeşitli şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği görevinde bulunan ve birçok vakıf, dernek ile birliklerde başkanlık ve üyeliklerde görev alan Salih AYHAN, mütevelli heyetlerinde de bulunmuştur.
19.10.2016 tarihinde atandığı Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürütürken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018/202 sayılı Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiliği görevine atanan AYHAN, evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.
 
 

YENİ SİVAS VALİSİ YILMAZ ŞİMŞEK KİMDİR?

07.12.1971 yılında Antalya İlinin Gazipaşa İlçesi Zeytinada Köyünde dünyaya geldi. İlk öğrenimini Zeytinada Köyünde, orta ve lise tahsilini Gazipaşa ilçesinde tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi / Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek tahsiline başladı. Dört yıllık eğitimin ardından, 1993 yılında Üniversite tahsilini başarı ile tamamladı.Aynı yıl girmiş olduğu Kaymakamlık sınavında başarı göstererek 1994' te Kaymakam Adayı olarak Niğde'ye atandı. Kaymakam Adaylığı süresi içerisinde sırasıyla Seydiler, Doğanşar ve Serinhisar Kaymakam Vekillikleri yaptı. Ayrıca bu süre içerisinde dil eğitimi ve uygulamaları yerinde görmek için 8 ay süreyle İngiltere'de bulundu.

Adaylık süresinin bitiminden sonra ilk olarak Halkapınar (Konya) Kaymakamlığına atandı. Daha sonra sırasıyla Hamur (Ağrı), Şiran(Gümüşhane), Yenipazar (Aydın) Kaymakamlığı, Karaman Vali Yardımcılığı, Dalaman Kaymakamlığı ve Dalaman Havalimanı Mülki İdare Amirliği ile Pendik Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Son olarak Pendik Kaymakamı olarak görev yapmakta iken, İçişleri Bakanlığının 13.06.2017 tarih ve 2017/10458 sayılı kararnamesi ile Niğde Valilik görevine atanmıştır.

Ayrıca, 1995 yılında TODAİE (Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü) de 'Kamu Yönetimi ve Üst Düzey Yöneticilik' üzerine yüksek lisans programını bitiren Sayın ŞİMŞEK, 2007 yılında ise İngiltere/Portsmouth Üniversitesi'European Studies' (Avrupa Çalışmaları) bölümünde 'Türkiye'nin Avrupa Güvenliği Açısından Önemi' adlı teziyle mastırını tamamladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında dört yıllık bir çalışmanın sonunda Doktora eğitimini tamamlayan Sayın ŞİMŞEK, Dr. Çiğdem ŞİMŞEK ile evli olup, bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır, iyi derecede İngilizce bilmektedir.



82 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
WELLCOME

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam59
Toplam Ziyaret46629
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Reklam

Reklam