• https://www.facebook.com/susehrihaber.net
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905423236482
  • https://www.twitter.com/susehrihaber1
  • https://www.instagram.com/susehrihaber
  • https://www.youtube.com/susehripolatderesi

SUŞEHRİ HABER- Doğru ve objektif haber -                                 

                  Oysa insan gitiği her yerde kendinden bir parça arar,bulursa sıla olur,bulmazsa gurbet...

Bayrak                                                                                                                                                                           

Ana Menü
Site Haritası
Youtube Sayfamız

 

N.karaağaç

Naipli Karaağaç, Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe:Karaağaç Köyü'nün soyu Akkoyunlu'lara kadar uzanmaktadır. Erzincan'dan göç eden 2 kardeş tarafından günümüzdeki yerine kurulmuştur. Suşehri'ndeki kayıtlarda 1901 olarak gözükmektedir. Zaman içinde gelişerek günümüzdeki halini almıştır. Adını köy kurulduğu zaman girişindeki kara ağaçlardan almıştır. Köyde "YILMAZ" soyadı yaygın bir biçimdedir ve köyün tamamına yakını birbirleri ile akrabadır. Diğer kullanılan soyadları ise "YAVUK, NARÇIN ve YAVUK"dur. Karaağaç Köyü tarihinin en acı felaketi Büyük Erzincan Depremi ile olmuştur. Kel Hasanlı mahallesi tamamen yıkılmış olup çok sayıda köylü can vermiştir.

Kültür:Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Coğrafya:Karaağaç Köyü, Suşehri'nin kuzeyinde yer almakta olup, merkeze 30km mesafede bulunmaktadır. Yolun 28km'si asfalt, 2km'si ise stabilizedir. Sivas'a olan uzaklığı ise 163km'dir. Sivas İç Anadolu Bölgesi'nde olmasına rağmen Suşehri ve Karaağaç Köyü Karadeniz Bölgesi'nde yer almakta olup Giresun ile sınır komşusu olmaktadır.

Köyün Mamacan ve Kara Kilise adında iki tane yaylası bulunmaktadır. Mamacan yaylasına her sene çıkılmakta olunup, Kara Kilise yaylasına ise birkaç yıldır gidilmemektedir.

İklim:Karadeniz İklimi ile İç Anadolunun Karasal İklim arasında bir geçiş iklimine sahiptir. Kılıçkaya Barajı ve Çamlıgöze Barajı barajlarının yapımından sonra ikliminde değişiklikler olduğu görülmektedir. Nem miktarının artışından dolayı kışın kar yağışı azalmıştır, yazları ise sıcak ve kurak geçmektedir.

Nüfus:Köyün nüfusu 206 kişi olmakla birlikte sürekli olarak büyük şehirlere göç vermektedir. Özellikle İstanbul'a giden köylüler Sarıyer, Kağıthane, Esenler, Bahçelievler, Sultanbeyli ve civarlarında oturmaktadırlar. Göçten dolayı köyün nüfusu yaşlıdır. Yaz ayları köy nüfusunun en kalabalık olduğu dönemi oluşturmaktadır. Tatil için köylerini seçen halk, yaz boyunca köylerinde şehir stresini üzerlerinden atarlar ve dinlenme ortamı bulurlar.
Yıllara göre köy nüfus verileri
2000 206
1997 301

WELLCOME

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam57
Toplam Ziyaret45994
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Reklam

Reklam