• https://www.facebook.com/susehrihaber.net
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905423236482
  • https://www.twitter.com/susehrihaber1
  • https://www.instagram.com/susehrihaber
  • https://www.youtube.com/susehripolatderesi

SUŞEHRİ HABER- Doğru ve objektif haber -                                 

                  Oysa insan gitiği her yerde kendinden bir parça arar,bulursa sıla olur,bulmazsa gurbet...

Bayrak                                                                                                                                                                           

Ana Menü
Site Haritası
Youtube Sayfamız

 

Suşehrini seven herkesin buralara gönül verenlerin ortak amacı doğup büyüdüğü yurt olarak sahip çıktığı bu topraklara sahip çıkma ve gönül borcunu ödemelerinin zamanının çoktan geçtiğinin farkına varmasıdır.

SUŞEHRİ HALKINA VE ŞUŞEHRİNİ SEVİYORUM DİYEN HERKESE….

Suşehri coğrafi ve ve tarihi konumu ile Kelkit vadisinin önemli bir şehridir.Demografik yapısı ile Anadolunun yurt olmasına katkı sağlayan Kafkas ,Balkan,Selanik ve bunlar gibi değişik yerlerden gelen göçmenlerin  oluşturduğu topluluklardan oluşmuştur.

İlçemiz maalesef merkezi yönetimlerin ülke kalkınmasında yaptıkları çalışmalarda hep geri planda kalmıştır. anadolunun tüm illerinde yapılması gereken atılım ve kalkınmanın sadece batı illerine kaydırılması,nüfusun buralara göç  ettirilmesi geri kalmışlığımızın en önemli nedenlerinden birisidir.

Yerelde kalkınmanın temel amacı üretimin ve yatırımın ,tarım ve ekonominin yapılacak olan kalkınma planların yöreye uygun bir şekilde planlanması ve yapılmasını gerektirmektedir.Bunlar maalesef yapılmadı ve yıllar heba edildi,bölgemiz büyük göçler verdi nüfus büyük şehirlere gitti.Kalanlarda kendi çabaları ile birşeyler yapmaya gayret ettiler.Güzel çalışmalar yapıldı ancak yeterli olamadı..

Milliyetci ve muhafazakar görüş ağırlıklı olarak ancak tüm inanç ve düşüncelere açık ,hatta birlikte yaşayan ,sevinç ve kederde birlikte olan toplulukların harmanlandığı yerdir suşehrimiz.

Suşehrini seven herkesin buralara gönül verenlerin ortak amacı doğup büyüdüğü yurt olarak sahip çıktığı bu topraklara sahip çıkma ve gönül borcunu ödemelerinin zamanının çoktan geçtiğinin farkına varmasıdır.

Yıllardır aynı havayı soluyan aynı tastan su içen insanlar mükemmel bir birliktelik sağlayamamış ,belli kalıpların içine sıkışmış kalmıştır.Yıllardır hep bir şeyler söylenmiş ama söylenenler hep orada kalmış yapılmamıştır.

Siyasiler gelir geçer, Suşehri halkı kalıcıdır,siyasi görüş ayırt etmeden ilçemizin kalkınması ve yaşanabilir güzel şehirler oluşturmak hepimizin ortak derdi olmalıdır.Kimse kimseyi kırmadan hep birlikte hep beraber yaşadığımız sorunları birlikte aşmalı birlikte çözmeliyiz.

Particilik ve hizipçilikten uzaklaşmalı tek derdimizin güzel suşehrinin hak ettiği yere gelmesi olmalıdır.Ne zaman ki bunu başarırız o zaman herşeyi ile mükemmel huzur ve sevgi dolu şehrimizi ihya etmiş oluruz.

Yine bir seçim arefesindeyiz,herkes demaokratik hakkını kullanıp şehrine aday olup  en iyi ve güzel hizmet etmenin gayretindedir şüphesiz.Herkesten ricam kimseyi kırmadan üzmeden kötülemeden güzel bir seçim havası geçirmekir.

Tüm adayaların ve meclis üyelerinin hiçbir Şahsi maddi ve manevi beklenti içinde olmadan Suşehri için çalışmak ve suşehrinin hak ettiği yaşanabilir güzel bir şehir oluşturma gayretleri olmalıdır.

Bu şehir hepimizin ve burda birlikte yaşıyoruz,hergün birbirimizin yüzüne bakıyoruz.Sakın ola kimsenin kalbini kırmayalım.Gelip geçici şu fani dünyada arkamızda kırık kalp,üzgün gönül,küskün insan bırakmayalım.Sözlerime son verirken herkese başarılar diliyorum,

Hakkınızda ve hakkımızda Suşehri için hayırlısı olsun.

Sözlerimizi Hacı Bektaşı Velinin  şu sözleri ile bitiriyorum:

Ayağa kalkarsan hizmet amacıyla kalk,

Eğer konuşacaksan, hikmet ile konuş,

Ve oturacağın zaman, saygı ile otur!

Oturduğun yeri pak et, Kazandığın lokmayı hak et.

Gelin canlar bir olalım.

Bir olalım, iri olalım, diri olalım.

Vesselam…

 

 



205 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
WELLCOME

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam68
Toplam Ziyaret48863
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Reklam

Reklam